Nyt fra Djurslandsdatabasen

31 marts 2010

31. Marts 2010
Som I måske har bemærket, er vi nu ved at indlægge kort ved personernes 'begivenheder', f.eks.dåb. Hertil har vi stor hjælp af en af vores brugere: Claus S. Larsen. Stor tak til ham.
Jeg håber, det vil blive til glæde for alle brugere.
For at se, hvordan det ser ud, kan I f.eks. søge på denne person: Ane Kirstine Hansdatter Friis.
Med tiden vil det blive lagt ind på alle 'steder' og dermed alle personer.

I har måske også bemærket, at der er lagt nogle word-dokumenter ind, konverteret til pdf-filer. Se evt. under 'Hvad er nyt'. Jeg håber, I alle kan åbne dokumenterne. Ellers må I lige skrive til mig.
Det er også et eksempel på, hvad vi vil gå videre med, nemlig dokumenter, afskrifter eller fotokopier (jpg eller gif-format) samt fotos.

24 marts 2010

24 marts 2010
Jeg har opdateret en del urimelige datoer og familierelationer, f.eks. en dreng, der er død som 2-årig, men alligevel er blevet gift og far til 7 børn! Eller en mand, der er far til sig selv!
Disse urimeligheder skyldes i høj grad de programmer, jeg bruger til at flette de forskellige indsenderes data. Programmerne er løbende blevet forbedret i det sidste år, men der kan stadig forekomme sådanne fejl.
Derfor: skriv endelig til mig, hvis I finder noget, der ikke kan passe.

Og det vigtigste: send jeres data ind, hvis I ikke allerede har gjort det. Der er stadig ca. 400 brugere, der ikke har indsendt data. Vi skulle gerne op på mange flere personer end de 25. 000 der er i databasen nu.
Se nedenfor, hvordan du indsender dine data.

5. marts 2010

5. Marts 2010
Kære brugere af Djurslandsdatabasen.

Databasen har nu eksisteret i ca. 1 år, og vi har haft glæde af mange bidrag i form af Gedcom-filer, andre typer af data, samt mange forslag til tilføjelser og rettelser.

Dagsdato er der 431 registrerede brugere af databasen, ca. 40 personer, der har indsendt Gedcom-filer og yderligere 20 personer, som har indsendt data i andre former.

I det forløbne år er der udviklet meget på de programmer, vi bruger til at vedligeholde databasen.
Alligevel er der helt sikkert stadig mange fejl i databasen, der skyldes disse programmer, f.eks. personer, der ligger dobbelt i databasen.

Men selvfølgelig er der også fejl i de indsendte data. Hvis jeg kun skal tale for mig selv, forventer jeg, at der er mange fejl i de data, jeg har bidraget med, dvs. jeg har læst navn, dato o.l. forkert i kirkebøgerne og draget forkerte slutninger. Jeg har selv mange gange måttet ændre opfattelse af personsammenhænge, f.eks. ved at andre har indsendt data med en anden fortolkning af kilderne.

Derfor må I heller ikke tage denne database som en facitliste, men altid efterprøve alle oplysninger selv, inden I bygger videre på dem. Og hvis I finder fejl i databasen, må I endelig meddele det på adressen: Denne e-mail adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den.

Hvis I ønsker at udveksle oplysninger eller have uddybning af de oplysninger I kan se i databasen, kan I i feltet Notater under den enkelte person se, hvem der har indsendt data. I kan så sende jeres forespørgsel til mig: Denne e-mail adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den. og jeg vil så opfordre vedkommende til at kontakte jer.

Endelig vil jeg opfordre jer til at indsende yderligere data. Hvis I anvender et almindedeligt slægtsprogram, kan det helt sikkert eksportere data som Gedcom-filer. Hvis I er i tvivl om, hvordan det gøres fra jeres program, må I endelig sende en forespørgsel til Denne e-mail adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den.

Vi mangler især data fra de 3 vestligste herreder i vores område: Øster Lisbjerg, Sønderhald og Rougsø herreder. Og mærkeligt nok har vi ikke mange data fra købstæderne Grenaa og Ebeltoft.

Så til de 391 brugere, der endnu ikke har indsendt jeres slægtsdata til databasen:
Dan en Gedcom-fil fra jeres slægtsprogram og send den som vedhæftet fil til Denne e-mail adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den.

23 februar 2009

 
23 februar 2009
Så er Djurslandsdatabasen gået i luften, og her den 23.02.2009 er der ca. 8.000 personer i databasen.

Databasen dækker følgende 6 herreder: Djurs Nørre Herred - Djurs Sønder Herred - Sønderhald Herred
Rougsø Herred - Mols Herred og Øster Lisbjerg herred.

Målet med databasen er at samle så mange personer som muligt, som har mindst en kirkelig handling i disse herreder, og kæde dem sammen i familier.

Tryk på linket til Djurslandsdatabasen, gå ind og registrer dig, det koster ikke noget, og du vil få sendt en mail om at du er registreret, så kan du herefter søge i databasen.

Ideen er også at folk sender en Gedcom fil med deres aner, som en vedhæftet fil på mail til Denne e-mail adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den.
og at man dermed er med til at udbygge databasen, så den på et tidspunkt er med til at gøre en forskel for slægtsforskere der har relationer til Djursland.

Man behøver ikke selv fjerne personer fra Gedcom-filen, der ikke har relation til Djursland. De vil automatisk blive sorteret fra, ligesom personer som er født for mindre end 100 år siden og ikke markeret som døde.